Elon Musk vs Jeff Bezos: Who is better at space transportation?

Twee miljardairs, Elon Musk en Jeff Bezos, zijn in een groot gevecht om te krijgen NASA astronauten de ruimte in. Zo ook de Britse zakenman Richard Branson neemt deel aan de ruimterace. Het trio, door de pers de ‘ruimtebaronnen’ genoemd, besteedt het grootste deel van hun fortuin aan het nastreven van hun dromen van ruimtereizen. Ze begonnen een moderne ruimterace waarin ultrarijke zakenlieden vechten voor planeten in plaats van landen.

Ze hebben echter alle drie enigszins verschillende doelen van ruimtevaartbedrijven en verschillende visies op hoe ze te bereiken. Ze verdienden ook hun buitenaardse ondernemingsfortuinen in andere industrieën ervoor. Van Musk’s initiatieven zoals PayPal; Van Bezos’ Amazon; Zoals de Virgin Group van Branson. Echter, vooral vanwege de vergelijkingen tussen de twee, spraken we in ons nieuws over de ruimtevaartondernemingen van Jeff Bezos en Elon Musk.

Elon Musk, SpaceX en Falcon-raketten

Laten we ons artikel, waarin we de namen van Elon Musk en Jeff Bezos vergelijken, beginnen met de CEO van Tesla. SpaceX richtte in 2002 het ruimtetransportbedrijf op. Hij was toen nog niet de CEO van elektrisch autobedrijf Tesla, en hij was niet de controversiële naam van Twitter. Het bedrijf is ontstaan ​​uit Musks idee om een ​​ruimtevaartuig genaamd “Mars Oasis” naar de rode planeet te sturen.

Het voertuig zou een experimentele kas en apparatuur bieden om foto’s van de planeet te maken en deze terug naar de aarde te sturen. De miljardair hoopte dat het project nieuwe interesse zou wekken bij de Amerikaanse regering om naar Mars te gaan.

Elon Musk vroeg om een ​​budget van $ 20 miljoen om de missie te financieren. Hij probeerde ook intercontinentale ballistische raketten van Rusland te kopen. Hij realiseerde zich echter dat het project zijn budget had overschreden. Hij richtte SpaceX op om herbruikbare raketten te ontwikkelen die de kosten van het lanceren van mensen en objecten in de ruimte zouden verlagen.

Dit was de grootste prestatie van SpaceX, het verschil; herbruikbare raketten. Het heeft tal van lanceringen uitgevoerd voor commerciële activiteiten en de overheid. In 2012 werd het het eerste particuliere bedrijf dat een ruimtevaartuig naar het internationale ruimtestation ISS stuurde. Evenzo werd het in 2020 het eerste particuliere bedrijf dat mensen de ruimte in en naar het station stuurde.

In april selecteerde NASA het bedrijf om voor het eerst sinds 1972 astronauten op de maan te laten landen. SpaceX was het bedrijf dat ruimte zal vervoeren in de Artemis-missie, maar Blue Origin maakte bezwaar.

SpaceX werkt ook aan een breedbandinternetservice die bestaat uit duizenden satellieten, Starlink genaamd. Het project is gericht op het leveren van snel internet in afgelegen en landelijke gebieden. Als gevolg hiervan denkt Elon Musk dat de toekomst van de mensheid afhangt van de vestiging op Mars. In 2020 zei hij dat hij tegen 2050 een stad van 1 miljoen mensen op Mars wil bouwen. Hij is van plan om mensen de ruimte te laten bereiken met de vloot van ruimteschepen van SpaceX.

In het eerste deel van het nieuws over Elon Musk of Jeff Bezos legden we de initiatieven van Musk gedeeltelijk uit. Laten we nu verder gaan met het tweede deel…

Jeff Bezos, Blue Origin en de New Shepard-raket

Jeff Bezos, de miljardair-oprichter van e-commercebedrijf Amazon, bewondert al tientallen jaren ruimtevaart. Hij was vooral onder de indruk van de ideeën van natuurkundige Gerard O’Neill voor ruimtestations die miljoenen mensen zouden kunnen huisvesten als de hulpbronnen van de aarde eenmaal uitgeput waren.

Bezos richtte in 2000 het ruimteverkenningsbedrijf Blue Origin op. Het doel was om ruimteverkenning goedkoper te maken met recyclebare boosters voor toekomstige lanceringen. Het in Washington gevestigde bedrijf werkte tot 2003 in volledige geheimhouding. Bezos hield zijn mond over zijn plannen voor de komende tien jaar.

Het bedrijf test een suborbitale raket genaamd de New Shepard om ruimtetoeristen in een capsule naar de rand van de ruimte te brengen. Het belangrijkste doel is dat ruimtetoeristen door grote ramen naar de aarde kunnen kijken en een paar minuten zwaartekracht kunnen ervaren.

Slecht nieuws voor Bezos in de Musk en Bezos race

In 2019 suggereerde Bezos dat het bedrijf in 2024 klaar zal zijn en zal helpen bij het vestigen van permanente menselijke bewoning op de maan. Hij kondigde plannen aan om op de maan Blue Moon te landen. Maar het slechte nieuws kwam; Het aanbod van Blue Origin om NASA-astronauten naar de maan te vervoeren werd niet geaccepteerd en NASA koos SpaceX voor de missie.

Bezos stapte in 2021 terug als CEO van Amazon. Dus hij zei dat hij van plan is meer tijd te besteden aan zijn andere ondernemingen, waaronder Blue Origin.

Leave a Comment