Google Chrome Tests Google Lens on Desktop Version

Google Lens Nieuws; Lang beschikbaar in de Android Google Chrome-versie, Google Lens helpt u snel naar afbeeldingen te zoeken en tekst in afbeeldingen te kopiëren. Google begon deze functie te testen op Windows en Linux met Chrome Canary 94.

Wat is Google Lens?

Google Lens is een op camera’s gebaseerde toepassing voor kunstmatige intelligentie die ook beschikbaar is in Google Foto’s-apps op Android. Hiermee kunt u zoeken naar datgene waarvan u een afbeelding laat zien. U kunt bijvoorbeeld de afbeelding scannen om de variëteiten te zien om de namen of andere soorten levende wezens, zoals planten of dieren, in uw omgeving te leren.

U kunt de teksten in de afbeeldingen gemakkelijk lezen en kopiëren. Op deze manier kunt u de tekst in de afbeelding snel kopiëren en naar iemand anders sturen.

Dankzij kunstmatige intelligentie ziet de lens het item dat je laat zien, kopieert het naar zijn geheugen, gebruikt Google’s infographic voor dit proces en plaatst uiteindelijk wat het in de fysieke wereld ziet in het zoekvak. Het zal u gemakkelijk vergelijkbare modellen laten zien van de items die het in het zoekvak plaatst.

Tot nu toe heeft de Lens-app een smartphonecamera en kunstmatige intelligentietechnologie gebruikt om deze dingen te doen. Google, Lens komt nu naar de desktopversie van Chrome.

Hoe kan ik Google Lens Search activeren voor de Google Chrome Desktop-versie?

  • Download de huidige versie van Google Chrome Canary via deze link.
  • Wanneer u de toepassing opent, typt u “chrome://flags” in het zoekscherm en opent u de pagina.
  • Zoek en activeer op het scherm dat wordt geopend het tabblad ‘Zoek uw scherm met Google Lens’, zoals u hieronder kunt zien.
  • Het zal u vragen om de browser opnieuw op te starten. Bevestig en start de applicatie opnieuw.

Hoe Google Lens Search te gebruiken in Google Chrome Desktop Edition?

  1. Optie 1: Klik met de rechtermuisknop ergens op het scherm en selecteer “Zoek een deel van de pagina met” Google Lens” uit de opties. Het scherm wordt zwart, selecteer de sectie die u wilt doorzoeken met de muis. Wanneer u het selectieproces voltooit, toont het u de opties die het vindt via een nieuw tabblad.
  2. Optie: Als het object dat u zoekt vergelijkbaar is in de afbeeldingen, kunt u zoeken met twee opties zoals getoond in de onderstaande video; U kunt op het Lens-pictogram rechtsboven in de afbeelding drukken waar u de eerste vindt. Zo zie je de opties onder de afbeelding. De tweede optie is door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en “Zoeken naar afbeeldingen in Google” te selecteren in de opties. Het toont u de opties die het vindt via een nieuw tabblad.

Leave a Comment