How to Turn Off Google Assistant?

Veel Android-gebruikers heb per ongeluk lang op de startknop gedrukt en ben tegengekomen Google Assistent, en gebruikers die deze situatie vaak ervaren, zijn op zoek naar hoe ze kunnen uitschakelen Google Assistent. We zullen dit stap voor stap uitleggen door uw zoekopdracht te vergemakkelijken.

Hoewel deze functie ongetwijfeld nuttig is, kan het erg vervelend zijn als het op ongelegen momenten hulp biedt. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om uit deze situatie te komen en uit te schakelen Google Assistent.

U kunt de stapsgewijze instructies hieronder volgen om uit te schakelen Google Assistent op je Android-telefoon of -tablet of Google Home- of Nest-smartspeaker om te voorkomen dat de Assistent je stoort.

Hoe de Assistent op Android-telefoons of -tablets uit te schakelen?

Open de Google-app op je Android-telefoon of -tablet. Tik op je profielfoto in de rechterbovenhoek zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding en selecteer Instellingen in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Als je een oude Google-applicatie gebruikt en je hebt geen profielfoto, klik dan opnieuw op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer de andere optie in het vervolgkeuzemenupictogram en vervolgens de optie Instellingen.

Wanneer het instellingenscherm wordt geopend, ziet u de “Google Assistent” optie in de vierde rij. Klik op deze optie.

Er wordt een venster geopend zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding. Vanaf hier moet je naar beneden scrollen en de optie Algemeen vinden.

Op sommige apparaten is deze optie mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van de updatestatus. Als deze optie niet beschikbaar is, kunt u dit gedeelte overslaan en doorgaan naar de volgende stap.

Voor degenen die de algemene optie hebben: schakel gewoon de knop in de “Google Assistent” sectie, wat de eerste optie is in het venster dat wordt geopend.

Voor degenen zonder de algemene optie: u ziet een optie met de naam “Assistent-apparaten” of “Apparaten” op het scherm. Tik op het telefoonpictogram op het scherm dat wordt geopend en schakel de knop daar eenvoudig uit.

Wanneer u de knop uitschakelt, wordt u gevraagd “Schakel Google Assistent uit?” Er verschijnt een dialoogvenster. Selecteer de optie “Sluiten” in het pop-upvenster. Hierdoor wordt de functie uitgeschakeld.

In sommige nieuwe modelapparaten is deze functie ingebouwd in de firmware. Als je zo’n apparaat hebt, zal het helaas erg moeilijk voor je zijn om deze functie uit te schakelen. Als u het wilt uitschakelen, moet u uw apparaat rooten. We raden deze situatie niet aan omdat uw apparaat buiten de garantie valt.

Assistent uitschakelen op Google Home-luidsprekers

Je kunt niet uitschakelen Google Assistent op een Google Home- of Nest-speaker, maar je kunt de microfoon dempen zodat Google niet naar je luistert. Druk op de microfoonknop op uw luidspreker om deze in en uit te schakelen.

Je vindt deze knop op de achterkant van de Google Home- en Google Nest-speakers en naast het netsnoer op de Google Home Mini/Google Nest Mini.

Leave a Comment