Who will be Apple CEO? Here are the possibilities

Onlangs is het onderwerp van discussie geweest over wie de volgende CEO van Apple zal worden. In 2011, Tim kookt vervangen Steve Jobs, mede-oprichter van Appel. Hoewel het voor Jobs onmogelijk is om zijn plaats te vervullen, blijft hij zijn taken met succes uitvoeren. In dit proces is het aandeel van Apple met meer dan duizend procent gegroeid. Hij slaagde erin de waarde van het bedrijf van 153 miljard dollar te verhogen tot 2 biljoen dollar. Het heeft zijn productportfolio uitgebreid met nieuwe diensten, wearables en een breder scala aan schermformaten.

Vorige week vierde Apple-CEO Cook zijn 10-jarig ambtsjubileum. Het kan ook hun laatste menstruatie zijn. Volgens Mark Gurman van Bloomberg gaat Tim Cook tussen 2025 en 2028 met pensioen vanwege zijn contract, dat over vier jaar afloopt. Dus, wie zijn de waarschijnlijke kandidaten om hem te vervangen? Laten we samen onderzoeken…

Potentiële kandidaten voor Apple CEO

We kunnen ons zelfs de moeilijkheid niet voorstellen van een taak op hoog niveau bij Apple, dat 100.000 werknemers heeft. Momenteel runt Cook ook een imperium van meerdere biljoenen dollars. Er beginnen echter voorspellingen te komen over wie de komende jaren de CEO-positie van Apple zal gaan bekleden. Laten we volgens het rapport van Bloomberg eens kijken naar de managementleden van het bedrijf…

Kate Adams
Adams is in veel opzichten een solide algemeen adviseur. Maar ze zullen hem niet kiezen omdat hij nieuw is bij Apple. Tegelijkertijd is het bedrijf op zoek naar een technologie- of operations manager, mogelijk voor de volgende leider.

Eddy Cue
Cue, een 32-jarige Apple-medewerker, klinkt als een sterke kandidaat. Net als andere Apple-managers bij het bedrijf, is Cue behoorlijk goed in opvolgingsplanning. In de afgelopen weken ontving hij de titel van Senior Vice President of Services.

Craig Federighi
Federighi is iemand met het charisma en de steun van buitenaf om de toppositie in te nemen. Hij is een leidinggevende die het aankan, aangezien hij toezicht houdt op duizenden technici die elk jaar software-upgrades uitvoeren. Hij is ongeveer acht jaar jonger dan Cook en beschikt over technische vaardigheden, aangezien hij zowel onder de voorwaarden van Jobs als Cook heeft gewerkt.

Giannandrea kwam bij het team van Cook nadat hij Google in 2018 had verlaten. Zo werd hij de nieuwste medewerker in het team. Specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning. Ook nam Giannandrea nieuwe verantwoordelijkheden op zich, zoals het autoproject. Toch is het onwaarschijnlijk dat een relatieve nieuwkomer, vooral een executive in kleinere eenheden van het bedrijf op dit moment, CEO wordt.

Luca Maestri
Net als Adams is Maestri duidelijk een solide kandidaat voor de rol van Chief Financial Officer van Apple. Hij kan Apple waarschijnlijk met succes runnen. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple de Chief Financial Officer zal kiezen om het hele bedrijf te leiden.

Wie zijn de sterkste CEO-kandidaten?
Sabih Khan
Khan, een nieuw lid van het managementteam, werd aangesteld na het ontslag van Jony Ive. Hij werkt als operationeel manager. Het zijn de activiteiten die het bedrijf in staat hebben gesteld om de schaal te bereiken die het de afgelopen jaren heeft gehad. Jeff Williams zou worden gekozen om Khan te vervangen. Khan is echter drie jaar jonger dan Williams. Hij komt theoretisch in aanmerking om CEO van Apple te worden als Cook in de toekomst zou aftreden.

Deirdre O’Brien
In zijn 30-jarige reis met Apple heeft O’Brien alles gezien. Ze bekleedde verschillende verkoop-, operationele en financiële functies voordat ze in 2019 retailmanager van Apple werd. Ze hielp het bedrijf ook bij het openen van zijn winkels. In deze laatste rol houdt ze toezicht op het grootste deel van het personeelsbestand van Apple.

Ze vervult echter een van de kernfuncties van het bedrijf als hoofd personeelszaken. Ze is ook ongeveer vijf jaar jonger dan Cook. Dus hij heeft misschien een lange Apple-carrière voor de boeg. Hij is een potentiële CEO vanwege zijn diepgaande kennis van de Apple-cultuur en vanwege het feit dat hij veel van de belangrijkste functies van het bedrijf heeft vervuld.

Johnny Srouji
Srouji is dit jaar misschien wel een van de meest kritische Apple-leiders. Met zijn team is hij verantwoordelijk voor de chips die de iPhone, iPad, Apple Watch en Macs van stroom voorzien, en die jaarlijkse prestatiewinst opleveren. Erkend als een eerlijke leider, heeft Srouji het respect verdiend van duizenden ingenieurs over de hele wereld. Het is zeker belangrijk voor Apple, maar het is de vraag of de chipchef geschikt is om Apple als geheel te leiden.

Greg Joswiak
“Joz” is de langst dienende Apple-medewerker in het managementteam van Cook. Vorig jaar werd hij gepromoveerd tot senior vice-president. Maar hij behoort al veel langer tot de belangrijkste leiders van Apple.

Hij is al enkele jaren nauw betrokken bij productbeheer en marketing van alle producten van Apple. Hij kent de ins en outs van het bedrijf, is technisch onderlegd en zou zeker de volgende leider van Apple kunnen zijn.

John Ternus
Ternus, het jongste lid van het managementteam van Apple, trekt de aandacht. Theoretisch kan hij, als hij over vijf jaar CEO wordt, meer dan tien jaar als CEO dienen.

Misschien zelfs langer dan wie dan ook op deze lijst. Eerder dit jaar werd hij benoemd tot hoofd hardware engineering bij Apple. Ternus onderscheidt zich als een goede kandidaat.

Jeff Williams
Als Cook in de komende vijf jaar terugtreedt, is Chief Operating Officer Jeff Williams de topkandidaat om het stokje over te nemen. geproduceerd

Leave a Comment